En l’Assemblea de la Mostra del Llibre Anarquista d’Alacant fem memòria i hem preparat una jornada commemorativa del 150 aniversari de l’arribada dels primers internacionalistes l’octubre del 1868, en total foren uns 20 segons els nostres càlculs, Fanelli inclòs.

Tenim el gust d’anunciar que, dissabte 1 de desembre del 2018, obrirem al local de l’Ateneu Llibertari Altozano en l’avinguda d’Alcoi, núm. 155, una Mostra Gràfica sobre Federalisme que ens porten des de l’Orxa els companys del Paradís de la Raó.

La inauguració de la Mostra serà cap a les 18.00h, i allà podeu trobar panells informatius dels màxims representants del Federalisme com Ferran Garrido, Pere Proudhon i Francesc Pi i Margall, a més de primeres edicions i originals dels mateixos autors; ni més ni menys que els llibres de capçalera dels primers socialistes i anarquistes ibèrics.

Tot està en els llibres. Aquesta xiqueta però valuosa exposició, simbolitza l’importància de la Llavor Federal en la història del moviment obrer espanyol donat que, com va afirmar Federico Urales, els vells federals foren els que constituïren les primeres associacions obreres i els que portaren l’internacionalisme. Al voltant de l’influència transversal del federalisme en l’anarquisme ibèric tractatà la xerrada que, cap a les 19.00h, donarà un company del CES- Alacant Obrera.

En acabar, obrirem el debat per parlar de la vigència del federalisme com a model social, o la seua importància en el desenvolupament del conflicte polític que es viu a hores d’ara en l’estat espanyol.

Tancarem la jornada amb una picaeta vegana, coquetes i begudes populars que serviran per continuar finançant activitats de l’Assemblea de la Mostra del Llibre Anarquista.

L’exposició sobre Federalisme es podrà visitar al mateix local de l’Ateneu fins al proper 15 de desembre, divendres i dissabtes de 18.00 a 20.30h. Fora d’eixe horari, també podeu aparaular una visita guiada, trucant abans al telèfon 672049708.